Afinitatea pentru gustul dulce trebuie gestionata cu grija


Copiii preferă alimentele bogate în energie în detrimentul celor cu mai puține calorii, deoarece dulcele semnalează și prezența caloriilor, o importantă contribuție fizică pentru copilul activ, aflat în creștere. Pentru ca alimentele cu un conținut mai mic de energie să fie apreciate, acestea ar trebui să fie dulci.
Din păcate, însă, prevalența ridicată a obezității în rândul copiilor și adulților atrage atenția asupra importanței echilibrului dintre aportul de calorii și energia consumată. În timp ce reducerea densității energetice a alimentelor poate fi o soluție pentru prevenirea obezității, o dietă cu un conținut energetic redus poate avea o atracție senzorială mai mică pentru consumator. Industria alimentară modernă a reușit să ofere alimente și băuturi gustoase, dar cu densitate calorică redusă, iar în acest sens unele dintre cele mai relevante exemple sunt îndulcitorii hipocalorici. Aceștia sunt folosiți în alimente și băuturi păstrând gustul dulce, deși pot reduce la zero conținutul caloric. Utilizați pentru a reduce numărul caloriilor, îndulcitorii hipocalorici pot acționa ca un ajutor în reducerea și menținerea greutății.
Aceste informații au fost prezentate în cadrul evenimentului ”Nutriție, Sănătate, Longevitate”, manifestare dedicată informării medicilor de familie cu privire la promovarea unei alimentații echilibrate.




