Morcovul întăreşte imunitatea organismului


Morcovii sunt o comoară pentru organismul uman, mai ales dacă sunt consumaţi în stare crudă.
Este o legumă recomandată şi copiilor, deoarece ajută la creştere şi la o dezvoltare armonioasă. Morcovul este indicat a se folosi şi pe post de tonic al sângelui, cicatrizant sau antiinflamator, împotriva eczemelor, urinărilor dese, arsurilor sau furunculelor.
Aceasta legumă este recomandată şi diabeticilor, deoarece zahărul pe care îl conţine nu este nociv pentru organismul lor.
Beneficiile sale multiple nu se opresc doar la consumul intern al morcovului. Întinereşte ţesuturile organismului şi menţine supleţea, iar asupra pielii are efecte de necrezut. Consumat regulat, morcovul nuanţează pielea, oferind un aspect plăcut de bronz sănătos.
El este recomandat şi persoanelor cu tenul gras, cu riduri, cu eczeme sau pielea crăpată. Se foloseşte ras, sub formă de suc sau în amestec cu alte alimente (miere, grâu încolţit, iaurt, etc).
Frunzele de morcov pot fi folosite sub formă de ceai de cei care au abcese sau afte. Este recomandat sub formă de gargara, de câteva ori pe zi.Se recomandă consumul de suc de morcovi sau în stare naturală, zilnică, de preferat înainte de masă. În doar câteva zile se va observa o îmbunătăţire a stării de sănătate. El este un bun energizant, un bun detoxifiant, calmează durerile şi înlătură oboseala.




